top of page
Gratis Entree.png
Gouda_viertfeest_vlaggen.png

De Volle Vuilkar

Een waanzinnige expeditie. Op de tast en soms schaterlachend onderzoeken de deelnemers wie ze zijn.

TICKETS

ZA 16SEP

13:00, 13:45, 14:45, 15:45 & 16:30

10

Locatie: De Markt

Festivalhart De Markt

TIP: De (gratis) tickets haal je bij het informatiepunt in de Burgerhal van het Stadhuis op de Markt. Er is plek voor een beperkt aantal bezoekers per voorstelling!


Om jou te zien moet ik mezelf zijn maar mezelf ben ik niet zonder jou

Twee vuilnismannen stouwen de laadbak goed vol. Knopje indrukken, wachten: klaar. Zo. Alle volwassenen en kinderen zijn in de buik van de vuilniswagen beland. Daarbinnen blijken ze niet het enige te zijn dat is weggegooid. Tussen de rommel horen ze stemmen, sommige dingen willen spreken. De Volle Vuilkar is een waanzinnige expeditie. Op de tast en soms schaterlachend onderzoeken de deelnemers wie ze zijn. De tekst is van Abdelkader Benali. Een citaat: ‘Om jou te zien moet ik mezelf zijn | Maar mezelf ben ik niet zonder jou.’


Inspiratie De Volle Vuilkar
Inspiratie voor De Volle Vuilkar vonden Schippers&VanGucht in een citaat van schrijver Samuel Beckett: ‘Dear incomprehension, it’s thanks to you I’ll be myself, in the end.’ 
Oftewel: ‘Beste onbegrip, het is dankzij jou dat ik uiteindelijk mezelf zal zijn.’ Schippers&VanGucht maakt theatervoorstellingen voor zowel jong als oud, waarin tijd, houdbaarheid en generaties een grote rol spelen.


Let op: de voorstelling speelt zich af in een kleine ruimte, daarom is deze voor mensen met claustrofobie niet geschikt.


“Om jou te zien moet ik mezelf zijn | Maar mezelf ben ik niet zonder jou.” De Volle Vuilkar is een performance zonder acteurs in een échte vuilniswagen. Gezelschap Schippers&VanGucht neemt jong en oud mee naar de wereld van de weggegooide spullen en nodigt uit tot nadenken over samenleven met anderen.


“Soms moet je botsten met elkaar om elkaar te zien.
Soms moet je elkaar aanraken om afstand te kunnen nemen.
Soms moet je niets van elkaar begrijpen om begrip te vinden.”

bottom of page