top of page
Gratis Entree.png
Gouda_viertfeest_vlaggen.png

Chocoladefabriek

Loop binnen tijdens de open dag. Er is van alles te beleven! De hele middag zijn er optredens op het podium voor de Chocoladefabriek

TICKETS

ZA 16 SEP

13:00 - 17:00

19

Locatie: Chocoladefabriek

Literatuur & Muziek route

Bibliotheek Gouda

Kleine muis zoekt een huis

Reizend Poppentheater Dubbele Jan treedt op met de voorstelling 'Een huis voor muis', speciaal voor kinderen van 2,5 tot 5 jaar. De voorstelling is gebaseerd op het prentenboek 'Kleine muis zoekt een huis', is vol muziek en heeft een verrassend decor. Er zijn voorstellingen om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur.


Deze voorstellingen zijn geheel uitverkocht.

Wat is jouw favoriete boek?

De waanzinnige boomhut, De grijze jager, Het dagboek van een muts of iets heel anders? Laat in het grote rode boek op de begane grond van de Chocoladefabriek weten wat jouw favoriete boek is en waarom. Of bekijk de leestips van andere kinderen en leen de boeken gelijk in de bibliotheek!

 

Drukkerswerkplaats

Drukkerswerkplaats Gouda is een ambachtelijke werkplaats in de Chocoladefabriek Gouda. Vaklieden zetten hier tekst met behulp van loden letters. Iedere woensdag kun je hier een kijkje nemen. En natuurlijk op 16 september van 13.00 uur tot 17.00 uur! Je kunt hier ‘rubben’, maar je kunt ook ‘echt’ drukken op onze proefpers met houten letters.

 

Mirakel Musicaltheater

Kinderen leren bij Mirakel Musicaltheater dansen, toneelspelen en zingen. Tijdens ‘De Verwondering’ kunnen ze een workshop volgen, al dan niet voorzien van een mooi geschminkte versiering rond hun ogen. Ook kunnen ze genieten van een terugblik op de voorstelling ‘Koning van Katoren’. En wat doet die grote draak met zeven koppen op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek? Laat je op mirakelse wijze betoveren!

 

Streekarchief Midden-Holland

Onder het motto ‘Heerlijk naar het archief’ geeft historicus Maarten Prins om 14.00 uur bij Streekarchief Midden-Holland een college over heerlijkheden. Heerlijkheden waren zelfstandige gebieden met eigen lokale wetten, bestuurders en rechtspraak en kunnen gezien worden als voorlopers van de huidige gemeenten. In de middeleeuwen waren heerlijkheden vrijwel altijd in handen van edelen. In de loop van de zeventiende en achttiende eeuw kwamen steeds meer heerlijkheden in handen van rijke burgers en steden. Hoe verliep dit proces, wat waren de oorzaken van deze ontwikkeling?


Prins geeft ons een inkijk in het reilen van zeilen van deze bestuursvormen, die ook garant stonden voor vele conflicten tussen ambachtsheer en de bewoners. Aansluitend zijn de leden van het transcriptiecafé paraat om interessante heerlijkheidstukken uit de collectie van het streekarchief te tonen en toe te lichten. Voor de extra verdieping is er bovendien een pallettentoonstelling op de eerste verdieping van de Chocoladefabriek.

 

Techniekwerkplaats

Bouw een huis voor de muizen Sam en Julia

In de Techniekwerkplaats ben je tussen 14.00 en 17.00 uur van harte welkom. Wij presenteren dan onder andere ons programma voor het najaar. Als voorbode op de Kinderboekenweek rond het thema ‘Bij mij thuis’ hebben we deze middag een speciaal inloopprogramma! Maak kennis met de beroemde (boeken)muizen Sam en Julia en help mee met het bouwen en inrichten van hun muizenhuis. Er zijn bouwplaten, maar natuurlijk mag je je eigen fantasie gebruiken!

 

VRSPACE 

Ontdek de wonderen van de virtuele wereld

‘Modules’ is een project van digital artist Maxim Zhestkov waarbij verschillende vormen van kunst - architectuur, sculpturen, film en muziek - samenkomen in een intense, interactieve virtuele ervaring. Tijdens ‘De Verwondering’ kun je deze ervaring tussen 10.00 uur en 17.00 uur beleven op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek.

 

Buitenpodium

Op het buitenpodium zijn allerlei optredens:

13.15-13.45 uur: Mirakel Musicaltheater

13.50-14.05 uur: Don Fabio

14.10-14.30 uur: Asmae Amaddaou

14.35-14.45 uur: Tsead Bruinja

14.50-15.10 uur: Miss Starling

15.15-15.25 uur: Express Yourself

15.30-15.50 uur: Don Fabio

15.55-16.15 uur: Asmae Amaddaou

16.10-16.25 uur: Tsead Bruinja

16.30-17.00 uur: Mirakel Musicaltheater

bottom of page