top of page
Gratis Entree.png
CheeseAwards.JPG
Gouda_viertfeest_vlaggen.png

Gouda Cheese Awards

De beslissende proeverij op het grote podium op de Markt in Gouda is live te volgen, en is dit jaar extra spectaculair. Met o.a. Rudolph van Veen in de jury!

Donderdag 15 september van 10:00 tot 13:00 uur

Locatie: De Markt

 

Wie maakt de állerlekkerste kaas van Nederland? Die vraag wordt donderdag 15 september beantwoord door een VIP jury met onder andere Meesterkok en Meester Patissier Rudolph van Veen en culinair journalist Myra Madeleine. Samen met burgemeester Pieter Verhoeve, die de jury voorzit, keuren zij de zes genomineerde kazen. De presentatie van het live-event is in handen van Anita Witzier.

 

VIP jury met o.a. Rudolph van Veen

De kazen worden onder andere gekeurd door niemand minder dan Meesterkok en Meester Patissier Rudolph van Veen als erejurylid van de Gouda Cheese Awards 2022. Samen met Goudse burgemeester Pieter Verhoeve, die de jury voorzit, én culinair journalist Myra Madeleine keurt hij de zes genomineerde kazen tijdens de spannende finale van de landelijke kaaswedstrijd op donderdag 15 september. De presentatie van het live-event is in handen van Anita Witzier.

 

Live te volgen op De Markt

De beslissende proeverij op het grote podium op de Markt in Gouda is live te volgen, en is dit jaar extra spectaculair. Want tegelijkertijd wordt de laatste Gouda Kaasmarkt van het seizoen gehouden én maakt Gouda zich op voor een spectaculair slot van de viering van 750 jaar stadsrechten.

 

Welke kaas wint goud?

De gewilde Gouda Cheese Awards worden uitgereikt in twee categorieën: Gouda 48+ jong en Gouda light belegen (max. 30+). Dinsdag 6 september wordt bekendgemaakt welke zes kazen ‒ drie per categorie ‒ de consumentenpanels het lekkerst vonden. Deze kaasmerken gaan door naar de grote finale in Gouda. De VIP-jury bepaalt wat uiteindelijk de bronzen, zilveren en gouden kaas wordt. De gouden kaas draagt binnen de categorie een jaar lang de naam ‘de lekkerste kaas van Nederland’.

 

Meeproeven

Het event is gratis toegankelijk. Natuurlijk kan het publiek lekker meeproeven en op de foto met Frau Antje, de bekendste Nederlandse in Duitsland en hét symbool van Nederlandse kaas daar. Om 10 uur wordt de kaasbel geluid en start de finale keuring; om 13.00 uur zijn de Gouda Cheese Awards en de Gouda Kaasmarkt afgelopen. Maar blijf vooral wat langer in Gouda, want de binnenstad en de Goudse Schouwburg staan bol van de Gouda750 Finale activiteiten!

bottom of page